Ο Daniel Ellsberg, είναι ένας από τα πιο γνωστούς πληροφοριοδότης μυστικών της Αμερικής. Ήταν ο υπεύθυνος για τη διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ανέφερε ότι είναι λυπηρό που ο Bradley Manning καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στην Huffington Post, ο Ellsberg ανέφερε ότι ενώ τα 35 χρόνια φυλάκισης θεωρείται η κατώτερη ποινή (η αρχική ποινή με ένα άθροισμα ανώτατων ορίων ποινών ήταν 136 χρόνια, η οποία μειώθηκε στα 90 ενώ η εισαγγελία ζήτησε τουλάχιστον 60 χρόνια), είναι ακόμα πάρα πολλά.

Ο Ellsberg είχε καταδικαστεί με 115 χρόνια φυλάκιση, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε χρησιμοποιώντας μια τροπολογία νόμου που ψηφίστηκε επί προεδρίας Νίξον.

Ο Ellsberg, ανέφερε επίσης, ότι φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα γίνουν ένα αστυνομικό κράτος. Πρόσθεσε βέβαια ότι το έχει ήδη δει να συμβαίνει.

“Και εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Edward Snowden. Η προοπτική μιας δολοφονίας,η φυλάκιση ή μια ζωή στην εξορία – αξίζει παραπάνω από την αποκατάσταση της ελευθερίας μας και αν είναι να μας κάνουν μια δημοκρατική χώρα“, δήλωσε ο πρών καταδικασμένος για προδοσία της πατρίδας του κ. Ellsberg.