Η Ινδία έχει ζητήσει από όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (social media) να αφαιρέσουν οποιοδήποτε περιεχόμενο που αναφέρεται σε μια “ινδική παραλλαγή” του COVID-19. Η ινδική κυβέρνηση έκανε αυτή την έκκληση μέσω μιας επιστολής που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο.

Δείτε επίσης: AI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

Στην επιστολή, το Υπουργείο Ηλεκτρονικών συστημάτων και Πληροφορικής (MeitY) ανέφερε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει συσχετίσει σε καμία από τις επίσημες αναφορές του τον όρο “Indian Variant” (ινδική παραλλαγή) με την παραλλαγή B.1.617 του COVID.

Ωστόσο, αυτή η παραλλαγή (B.1.617) απέκτησε την ετικέτα “ινδική παραλλαγή” όταν άρχισε να γράφεται στα social media και στο διαδίκτυο ότι προήλθε από την Ινδία. Τον περασμένο μήνα, το UK Science Media Center είπε ότι η χρήση της ετικέτας “ινδική παραλλαγή” θα πρέπει να αποφευχθεί, καθώς είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αν προήλθε από εκεί η παραλλαγή.

Δείτε επίσης: Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν τον Covid τόσο αποτελεσματικά όσο το τεστ

Οι social media πλατφόρμες καλούνται να καταργήσουν αμέσως όλο το περιεχόμενο που ονομάζει ή αναφέρεται σε αυτή την παραλλαγή ως “ινδική παραλλαγή” του COVID-19“, έγραψε το Υπουργείο στην επιστολή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ινδία (συγκεκριμένα το MeitY) είχε στείλει και μια άλλη επιστολή, η οποία καλούσε τις social media πλατφόρμες να ενημερώσουν τους χρήστες να μην φιλοξενούν, εμφανίζουν, μεταφορτώνουν, τροποποιούν, δημοσιεύουν, μεταδίδουν, ενημερώνουν ή κοινοποιούν πληροφορίες που ενδέχεται να παραπλανήσουν

το ινδικό κοινό με οποιονδήποτε τρόπο.

Σε αυτό το αρχικό γράμμα, το MeitY προέτρεψε τις πλατφόρμες να ξεκινήσουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τους χρήστες, ώστε να μην ανεβάζουν ή κυκλοφορούν ψεύτικες ειδήσεις σχετικά με τον COVID-19. Το Υπουργείο είχε πει ότι αυτό πρέπει να αποφευχθεί για να μην προκληθεί πανικός στον Ινδικό πληθυσμό λόγω των fake news.

Δείτε επίσης: Facebook: Έχει αφαιρέσει 18 εκατομμύρια posts παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19

Ταυτόχρονα, η Ινδία ζήτησε από τις social media πλατφόρμες να καταργήσουν δημοσιεύσεις που κατακρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η ινδική κυβέρνηση χειρίζεται την κατάσταση που έχει προκληθεί από τον COVID-19 . Τον περασμένο μήνα, το Twitter έλαβε εντολή να αφαιρέσει δεκάδες tweets που επέκριναν την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.

Πηγή: ZDNet