Ο Elon Musk χλεύασε τον αντίπαλό του, Jeff Bezos, επειδή επικεντρώθηκε στο κυβερνητικό λόμπι και όχι στην ανάπτυξη πυραύλων.

Οι δύο άνδρες έχουν ανταλλάξει θέσεις ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας τον τεράστιο πλούτο τους για να χρηματοδοτήσουν τις ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες τους.

Δείτε Ακόμα: Hackers χρησιμοποιούν το PrintNightmare για να χακάρουν Windows servers

Νέο “beef” μεταξύ Musk και Bezos για τις διαστημικές πτήσεις

Το SpaceX του Musk κέρδισε ένα προσοδοφόρο συμβόλαιο από τη Nasa αυτό το έτος για την ανάπτυξη του Starship για την αποστολή Artemis του 2024, η οποία στοχεύει στην επιστροφή των ανθρώπων στη Σελήνη.

Η εταιρεία Blue Origin του Bezos έχασε τη χρηματοδότηση, ωθώντας τους να υποβάλουν διαμαρτυρία 50 σελίδων στο Government Accountability Office στην οποία κατηγόρησε τη Nasa ότι «μετακίνησε τα δολλάρια την τελευταία στιγμή».

Η Blue Origin περιέγραψε τη διαδικασία υποβολής προσφορών ως “ελαττωματική”, στην οποία ο κ. Musk απάντησε με ένα ειρωνικό αστείο.

Δείτε Ακόμα: Περσείδες – Πως θα παρακολουθήσετε την βροχή αστεριών;

Νέο “beef” μεταξύ Musk και Bezos για τις διαστημικές πτήσεις

Επίσης, πρόσφατα ο Musk τουίταρε: «Εάν το λόμπι και οι δικηγόροι μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε τροχιά, ο Μπέζος θα ήταν στον Πλούτωνα τώρα».

Αυτό το tweet αποτελεί την τελευταία απάντηση του Musk στο “beef” που έχει με τον Bezos τα τελευταία χρόνια για το ποιος θα έχει την πρωτιά στις διαστημικές πτήσεις.

Το 2015, ο Bezos περιέγραψε την πρώτη επιτυχημένη εκτόξευση και προσγείωση του διαστημικού οχήματος New Shepard της Blue Origin ως «το πιο σπάνιο θηρίο», στο οποίο ο Musk απάντησε: «Όχι και πολύ σπάνιο».

Ακάθεκτος ο Musk, το 2019 μοιράστηκε στα social media μια χλευασμένη εικόνα της προσγείωσης της Blue Origin, αλλάζοντας το όνομα από Blue Moon σε Blue Balls.

Δείτε Ακόμα: Η NASA ζητά 4 άτομα να ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις συμμετοχής

Νέο “beef” μεταξύ Musk και Bezos για τις διαστημικές πτήσεις

Τον περασμένο μήνα, λίγες μέρες μετά από πτήση 10 λεπτών στην άκρη του διαστήματος με τον πύραυλο New Shepard της Blue Origin, ο Bezos δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς τη Nasa ζητώντας να αποκατασταθεί ο ανταγωνισμός για την αποστολή Artemis.

Προσφέρθηκε επίσης να καλύψει μεγάλο μέρος του κόστους για την ανάπτυξη προσσελήνωσης (lunar lander).

Δείτε Ακόμα: Microsoft – Μόνο οι εμβολιασμένοι θα έρθουν στα γραφεία μας στις ΗΠΑ

«Είναι τιμή μου να προσφέρω αυτές τις συνεισφορές και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε οικονομική θέση να μπορώ να το κάνω», έγραψε.

Ο Musk απάντησε αργότερα έμμεσα, μέσω tweet: «Απλώς θέλω να πω ευχαριστώ σε εκείνους στην κυβέρνηση που αγωνίζονται σκληρά για το σωστό, παρά τις ακραίες πιέσεις. Εκεί βρίσκεται η βασική καλοσύνη του αμερικανικού κράτους ».

Με πληροφορίες από www.independent.co.uk