Η Microsoft εξετάζει επί του παρόντος ένα πρόβλημα που κάνει τη γραμμή εργασιών των Windows και το Start Menu να μην ανταποκρίνονται, καθώς και τη δημιουργία προβλημάτων ελέγχου ταυτότητας με το Outlook και το Teams.

Δείτε επίσης: Η Microsoft φέρεται αυτή την εβδομάδα να απολύει χιλιάδες υπάλληλους

Οι διαχειριστές των Windows ανέφεραν ότι οι χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μενού Έναρξη, να εκκινήσουν σύγχρονες εφαρμογές ή να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τη λειτουργία Αναζήτησης των Windows. Αυτό έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση και επιβαρύνει τους πόρους του συστήματος.

Το Start Menu των Windows 10 είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που διαθέτει αυτό το λειτουργικό σύστημα. Σας επιτρέπει όχι μόνο να βρίσκετε γρήγορα αυτό που χρειάζεστε αλλά και να προσαρμόζετε την εμπειρία χρήσης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Με τις δυνατότητες της γραμμής αναζήτησης, των καρφιτσωμένων εφαρμογών και των ζωντανών πλακιδίων, πολλοί χρήστες διαπιστώνουν ότι η παραγωγικότητά τους αυξάνεται όταν χρησιμοποιούν τακτικά αυτή τη λειτουργία.

Πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την προσπάθειά τους να συνδεθούν στο Azure Active Directory (Azure AD) και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογές του Office 365.

Στο παρελθόν, ο Rudy Ooms (ένας MVP της Microsoft) συνέδεσε ένα παρόμοιο ζήτημα με την εφαρμογή ClickShare τον Ιούνιο του 2022. Αυτή η εφαρμογή βοηθά τους χρήστες να μοιράζονται την οθόνη της συσκευής τους Windows μέσω ασύρματων μέσων, αλλά είχε αναφερθεί ότι καταστρέφει τα δικαιώματα μητρώου User Shell Folders.

Δείτε ακόμα: Η Google ανησυχεί για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Μετά από μήνες σιωπής, η Microsoft παραδέχτηκε τελικά ότι το λογισμικό

της ευθύνεται για τα κατεστραμμένα δικαιώματα και τα προβλήματα μη ανταπόκρισης που ταλαιπωρούν ορισμένες εφαρμογές. Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι υπήρχαν και προβλήματα που σχετίζονται με τη σύνδεση.

Πρόσφατα, η Barco (δημιουργός του ClickShare) κυκλοφόρησε μια συμβουλή που περιέχει ένα διαγνωστικό σενάριο PowerShell από την Υποστήριξη της Microsoft, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες που έχουν πληγεί να διορθώσουν τα κατεστραμμένα δικαιώματα μητρώου User Shell Folders. Αυτή η ενημερωμένη συμβουλευτική δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2022 και συνεχίζει να βοηθά χιλιάδες προσβεβλημένα άτομα σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή δεν ευθύνεται, η Barco εξακολουθεί να θέλει να παρέχει μια πιθανή λύση για τους χρήστες της εφαρμογής ClickShare. Κατεβάστε το σενάριο που χρειάζεστε από την πρόσφατη συμβουλευτική ενημέρωση της Barco στην ενότητα Downloads.

Δείτε επίσης: Microsoft: Δοκιμάζει ζωντανή απόρριψη πυρήνα μέσω Task Manager

Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί μετά την εκτέλεση του βοηθητικού σεναρίου, πρέπει να απενεργοποιήσετε χειροκίνητα τη λειτουργία ενσωμάτωσης ημερολογίου του ClickShare από το διάλογο ρυθμίσεων για να το αντιμετωπίσετε.

Παρά την έλλειψη δημόσιας αναγνώρισης από τη Microsoft, η Barco ανέφερε ότι η ομάδα των Windows εξετάζει ενεργά αυτό το ζήτημα. Οι πελάτες που επηρεάζονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Microsoft και να κάνουν μια αναφορά για να διασφαλίσουν ότι η φωνή τους θα ακουστεί.