Το Final Fantasy 7 Rebirth αφηγείτε μία ενδιφέρουσα και δομημένη ιστορία. Δραματικό, παιχνιδιάρικο, και δυναμικό, το action role-playing game (RPG) Rebirth υιοθετεί μια ανέμελη στάση στην αφήγηση και τη μηχανική του. Η ιστορία με το συναρπαστικό ρυθμό διακρίνεται από ικανοποιητικές στιγμές των χαρακτήρων και συναρπαστικές μάχες, μόνο που χαλάει κάπως από μερικές ιδέες που δεν είναι πάντα τόσο καλά εκτελεσμένες.

Δείτε επίσης: Splatoon 3 Fresh Season 2024: Φέρνει νέα όπλα και εξοπλισμό

Στην προσπάθειά του να σταματήσει τον κακόβουλο Sephiroth από το να καταστρέψει τον κόσμο, ο πρωταγωνιστής Cloud έχει στο πλευρό του μια ομάδα ποικίλων και καλά διαμορφωμένων συντρόφων, καθένας με τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, στόχους και φιλοδοξίες. Ο διάλογος μεταξύ αυτών των χαρακτήρων είναι αξέχαστος, συγκινητικός και συχνά αστείος.

Το Final Fantasy 7 Remake, προκάτοχος του Rebirth, απέρριψε το αρχικό σύστημα μάχης turn-based του Final Fantasy 7 υπέρ μιας υβριδικής εγκατάστασης, που διαθέτει παύση μάχης σε πραγματικό χρόνο. Το Rebirth διπλασιάζει αυτήν την αλλαγή, προσφέροντας μάχες που δεν είναι μόνο στρατηγικές αλλά και ρευστές και ανταποκρινόμενες. Κάθε πτυχή της μάχης έχει υποστεί αλλαγές. Οι χαρακτήρες κινούνται πιο σκόπιμα, με τις αποφυγές και τις αποκρούσεις τους να μοιάζουν να προέρχονται από ένα παιχνίδι δράσης παρά από ένα RPG που προσποιείται ότι είναι.

Καθώς μάχεστε, μπορείτε να μεταβαίνετε γρήγορα ανάμεσα στα διαφορετικά μέλη της ομάδας, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο των συντρόφων του Cloud με ευκολία. Κάθε χαρακτήρας που μπορείτε να παίξετε, χειρίζεται πολύ διαφορετικά στη μάχη, βοηθώντας όχι μόνο να προστεθεί μια αίσθηση ποικιλίας, αλλά και να ενισχυθούν οι ίδιες οι προσωπικότητες των χαρακτήρων.

Δείτε ακόμα: Hearthstone: Ενημέρωση Year Of The Pegasus Core Set

Σε αντίθεση με το Final Fantasy 7 Remake που λάμβανε χώρα στην κατοικημένη μεγαλούπολη του Midgar, το Rebirth σε ταξιδεύει πέρα από τους τοίχους της, εξερευνώντας έναν εκτενή ημι-ανοιχτό κόσμο.

Η ιστορία του Rebirth διαφέρει από αυτή που προσφέρεται στο πρωτότυπο. Αν και αυτές οι διαφορές φαίνονται ασήμαντες για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, η τελική ενότητα του RPG είναι ένα εντυπωσιακό κεφάλαιο αντάξιο του Kingdom Hearts 3 ή του Death Stranding με την ταυτόχρονη παρουσία της καλλιτεχνικής τόλμης και της δυσνόητης πολυσημίας. Η τελική ενέργεια του Final Fantasy 7 Rebirth θα ξεσηκώσει το διαδίκτυο με τις θεωρίες των οπαδών. Αν και μερικοί θα το βρουν απαράδεκτο, είναι προφανές ότι η τριλογία αναβίωσης κρατά τις αρχικές της επιλογές – μια κίνηση που αξίζει σεβασμού.

Δείτε επίσης: Nintendo Switch 2: Συμβατότητα και Βελτιωμένα Παιχνίδια

Το Final Fantasy 7 Rebirth αποδεικνύει ότι η τριλογία του remake δεν είναι remake με την αυστηρότερη έννοια. Ωστόσο, αν θέλετε να πάτε σε μια άλλη συναρπαστική περιπέτεια με τους Cloud, Tifa, Aerith, Barret, Yuffie και Red XIII, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος – απλά μην περιμένετε να είναι η περιπέτεια που θα ξεχωρίσει.

Πηγή: techradar