Παρόλο που η Microsoft πιέζει τις συνδρομές του Office 365, μέχρι στιγμής έχει διατηρήσει την επιλογή για εφάπαξ αγορά σε νέες εκδόσεις – και έχει επιβεβαιώσει ότι αυτό θα είναι διαθέσιμο και για το Office 2024 για Mac.

Τα άλλα καλά νέα είναι ότι αναμένουμε ότι η τιμή θα παραμείνει αμετάβλητη από το Office 2021 για Mac.

Το Macworld εντόπισε πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου όπου η Microsoft ανακοίνωσε μια έκδοση του Office εκτός του Office 365 για οργανισμούς που χρειάζονται ανεξαρτησία από συνεχή σύνδεση σε συσκευή.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Copilot Προσφέρει Τώρα Δωρεάν το GPT-4 Turbo

“Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι πελάτες έχουν εξειδικευμένα, αλλά σημαντικά, σενάρια που απαιτούν ένα πραγματικά μακροπρόθεσμο κανάλι εξυπηρέτησης. Αυτά περιλαμβάνουν ρυθμιζόμενες συσκευές που δεν μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα, συσκευές ελέγχου διεργασιών που δεν συνδέονται στο διαδίκτυο, και ειδικές συσκευές συστήματα, όπως ο εξοπλισμός ιατρικών δοκιμών, που εκτελούν ενσωματωμένες εφαρμογές που πρέπει να παραμένουν κλειδωμένες. Για αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, η Microsoft συνεχίζει να παρέχει και να υποστηρίζει το Office Long-Term Service Channel (LTSC). Σήμερα, με χαρά ανακοινώνουμε ότι η εμπορική προεπισκόπηση της επόμενης έκδοσης του Office LTSC – Office LTSC 2024 – θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, ενώ η γενική διαθεσιμότητα θα ακολουθήσει αργότερα.”

Παρακάτω, επιβεβαιώνεται, ότι η επιλογή

της αγοράς θα παραμείνει διαθέσιμη για τους καταναλωτές.

“Σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε μια νέα έκδοση του on-premises Office για καταναλωτές αργότερα φέτος, το Office 2024. Αυτή η έκδοση θα λάβει υποστήριξη για πέντε χρόνια με το παραδοσιακό μοντέλο “εφάπαξ αγοράς”. Δεν έχουμε προγραμματίσει αλλαγές στην τιμή των προϊόντων κατά την κυκλοφορία τους. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις νέες δυνατότητες του Office 2024 θα ανακοινωθούν κοντά στη γενική διαθεσιμότητα.”

Αναφέροντας πενταετή υποστήριξη, δεν σημαίνει ότι η εφαρμογή θα διακοπεί μετά από αυτό το χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, η εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει υποστήριξη μόνο για αυτήν την περίοδο. Αυτό ενδέχεται να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν περαιτέρω ενημερώσεις για να διατηρήσει τη συμβατότητά της με μελλοντικές εκδόσεις macOS μετά το 2029.

Διαβάστε ακόμη: Microsoft Patch Tuesday: Διορθώνει 60 ελαττώματα και 18 RCE

Η παρούσα έκδοση του 2021 κοστίζει 149,99 δολάρια (~138€) και η Microsoft δηλώνει ότι δεν έχει σχέδια να αυξήσει την τιμή. Ωστόσο, δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτα ότι αυτό δεν θα αλλάξει στο μέλλον.

Πηγή: 9to5mac