Οι Live Photos στο iPhone ή iPad διαρκούν περίπου δύο δευτερόλεπτα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να τις μετατρέψετε σε πραγματικά βίντεο.

Η λειτουργία Live Photos είναι εξαιρετικά βολική για την απαθανάτιση στιγμών με κίνηση, προσφέροντας περισσότερη δυναμική σε σχέση με μια στατική εικόνα.

Δείτε περισσότερα: Πώς να απενεργοποιήσετε το autocorrect στο iPhone;

Μετατρέψτε μια Live Photo σε βίντεο σε iPhone ή iPad

Καμιά φορά, ενδέχεται να χρειαστεί να ενσωματώσετε μια Live Photo σε ένα έργο του iMovie που δημιουργείτε ή ακόμα και για άλλη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι μια Live Photo πρέπει να μετατραπεί σε κανονική μορφή αρχείου βίντεο.

Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία:

  • Ανοίξτε πρώτα τη λειτουργία Live Photo στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Η πιο απλή μέθοδος για να την βρείτε είναι να πατήσετε ή να κάνετε κλικ στην κατηγορία Άλμπουμ.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην κατηγορία “Τύποι Μέσων” και επιλέξτε “Live Photos”.
  • Στη συνέχεια, πατήστε ή κάντε κλικ για να επιλέξετε την επιθυμητή Live Photo προς μετατροπή.
  • Στο iPhone ή iPad, κάντε κλικ στο εικονίδιο “τρεις κουκκίδες” στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Αποθήκευση ως βίντεο”. Το βίντεο που δημιουργείται θα είναι προσβάσιμο στην ενότητα “Τύποι Μέσων” και στο άλμπουμ “Πρόσφατα”.

Η αρχική Live Photo παραμένει διαθέσιμη στο άλμπουμ “Live Photos”. Τώρα μπορείτε να εξάγετε το βίντεο σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε, όπως να το επισυνάψετε σε ένα email ή να το αντιγράψετε στην εφαρμογή “Αρχεία” για μελλοντική χρήση.

Μετατρέψτε μια Live Photo σε βίντεο σε Mac

Στα Mac, η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική. Από προεπιλογή, οι Live Photos αποθηκεύονται σε μορφή υψηλής απόδοσης (HEIC), οπότε θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο επιλογής καθώς σύρετε τη Live Photo στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε άλλο παράθυρο του Finder.

Αυτή η διαδικασία δημιουργεί δύο αρχεία: ένα αρχείο βίντεο .mov και μια στατική εικόνα “keyframe” σε μορφή HEIC. Το αρχείο .mov μπορεί να εισαχθεί σε εφαρμογές όπως το iMovie ή σε άλλα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο στο Mac.

Διαβάστε επίσης: Apple: Ποιά ελαττώματα ασφαλείας διόρθωσε το iOS 17.4.1;

Αν θέλετε να μοιραστείτε το αρχείο με χρήστες που δεν χρησιμοποιούν συσκευές Apple, τότε θα πρέπει να μετατρέψετε το αρχείο .mov σε διαφορετική μορφή. Για να το επιτύχετε αυτό, μπορείτε να εξάγετε το βίντεο από το iMovie σε MP4 ή να χρησιμοποιήσετε άλλες third-party εφαρμογές για τη μετατροπή του βίντεο σε μια λιγότερο διαδεδομένη μορφή.

Οι Live Photos μπορούν να απαθανατίσουν μοναδικές στιγμές και να προσδώσουν νέα διάσταση σε μια φωτογραφία, με τον ήχο και την κίνηση τους. Αν και διαρκούν λίγο, μπορούν να ενσωματωθούν επιτυχώς σε ένα βίντεο, δημιουργώντας δυναμικές στιγμές μεταξύ στατικών εικόνων.

Πηγή: appleinsider