Η Sony απλοποιεί τις προσφορές της στον τομέα του home theater, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων OLED και mini-LED και ορισμένων ενδιαφερόντων ηχείων – όλα υπό την ονομασία Bravia.

Δείτε επίσης: Η Sony θέλει παιχνίδια 60 fps στο νέο PS5 Pro της

Οπαδοί της Sony, είστε κουρασμένοι από τις ατέλειωτες ακολουθίες γραμμάτων και αριθμών που διακρίνουν τα προϊόντα; Δεν μπορείτε να καταλάβετε αν το 55X800Si είναι καλύτερο από το 55X801S; Ξεκινώντας με τα μοντέλα Bravia για το 2024 που αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων δύο mini-LED τηλεοράσεων με πολλές ζώνες τοπικής βελτίωσης, μια OLED και τα soundbars, η Sony απλοποίησε τα ονόματα των μοντέλων της και τα ενοποίησε όλα υπό την ονομασία Bravia.

Το όνομα του brand, Bravia, σαφώς και έχει χρησιμοποιηθεί και προηγουμένως αλλά τώρα η ονομασία αποκτά πιο κυρίαρχο ρόλο, καθιστώντας πιο εύκολο το να καταλάβετε πού βρίσκεται ένα προϊόν στην συνολική γκάμα προϊόντων της Sony – από το Bravia 3 έως το 9. Παρόμοια φιλοσοφία ακολουθεί η Sony στα ακουστικά της.

Επίσης, ενώ γνωρίζουμε τα προϊόντα που έρχονται και τις τιμές τους, η διαθεσιμότητα για ολόκληρη την σειρά των τηλεοράσεων Bravia για το 2024 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Κάποια μοντέλα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από χτες. Πιθανότατα τα υπόλοιπα θα είναι διαθέσιμα αργότερα την Άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού.

Sony Bravia 9

Στην κορυφή της λίστας Bravia βρίσκεται η Bravia 9, ένα μοντέλο mini-LED LCD που προσφέρεται σε ποικιλίες 65, 75 και 85 ιντσών. Αυτό το μοντέλο διαθέτει έναν πιο φωτεινό φωτισμό πίσω με περισσότερες ζώνες σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, τον X95L.

Η Sony δηλώνει ότι είναι η πιο φωτεινή 4K τηλεόραση που έχει κατασκευάσει ποτέ. Περισσότερες πληροφορίες για τον φωτισμό είναι παρακάτω.

Στην Ελλάδα αναμένεται η διαθεσιμότητα και συνεπώς η κοστολόγηση αλλά οι τιμές στις ΗΠΑ για την Bravia 9 είναι:

85″ ιντσών: $5.499

75″ ιντσών: $3.999

65″ ιντσών: $3.299

Δείτε ακόμα: Νέα Sony Bluetooh Hχεία & Ακουστικά με Έμφαση στο Μπάσο

Sony Bravia 8

Το επόμενο βήμα κάτω, στην αντίληψη της Sony, είναι οι νέες της OLED. Το QD-OLED A95L παραμένει όπως είναι, αλλά η νέα Bravia 8 απλώς ονομάζεται “OLED” και δεν είναι QD. Οι μόνες σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με τον περσινό A80 είναι τα λεπτότερα bezels.

Στην Ελλάδα αναμένεται η διαθεσιμότητα και συνεπώς η κοστολόγηση αλλά οι τιμές στις ΗΠΑ για την Bravia 8 OLED είναι:

75 ιντσών: $3.899

65 ιντσών: $2.799

55 ιντσών: $1.999

Sony Bravia 7

Η Bravia 7 είναι mini-LED αλλά έχει χαμηλότερη φωτεινότητα από την 9.

Στην Ελλάδα αναμένεται η διαθεσιμότητα και συνεπώς η κοστολόγηση αλλά οι τιμές στις ΗΠΑ για την Bravia 7 mini-LED είναι:

85 ιντσών: $3.499

75 ιντσών: $2.799

65 ιντσών: $2.299

55 ιντσών: $1.899

Sony Bravia 3

Από εκεί η σειρά περνάει κατευθείαν στην Bravia 3, οι οποίες είναι LED LCD με άμεσο φωτισμό. Διαφορετικά από τις 9, 8 και 7, δεν διαθέτουν ενσωματωμένους δέκτες Next Gen TV, ούτε λειτουργίες αυτόματης βαθμονόμησης (περισσότερα για αυτό παρακάτω).

85 ιντσών: $1.799

75 ιντσών: $1.299

65 ιντσών: $999

55 ιντσών: $849

50 ιντσών: $699

43 ιντσών: $599

Mini-LED

Στα δεξιά βρίσκονται δύο από τα νέα Bravia 9 της Sony. Στα αριστερά βρίσκονται δύο Samsung QN90C. Όλα λαμβάνουν την ίδια μορφή βίντεο. Οι κορυφαίες τηλεοράσεις είχαν αφαιρέσει το υγρό κρυστάλλινο στρώμα τους, έτσι βλέπετε απευθείας τις LED που δημιουργούν το φως της τηλεόρασης. Ναι, είναι όλα μπλε γιατί έτσι λειτουργούν τα κβαντικά dots. Ο σκοπός αυτής της επίδειξης ήταν να δείξει πώς το XR Backlight MasterDrive της Sony μπορεί να ελέγχει περισσότερες ζώνες για να βελτιώσει τον αντίθεση. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε ακριβώς πώς ήταν ρυθμισμένες οι Samsung, αλλά η επίδειξη δίνει μια καλή ιδέα για το πώς λειτουργούν οι φωτισμοί πίσω των mini-LED.

Δείτε επίσης: Xperia 1 VI: Το βελτιωμένο smartphone της Sony έρχεται μέσα στο 2024!

Σε ένα πρόσφατο event της Sony για τα νέα προϊόντα Bravia, είδαμε το παρασκήνιο της τεχνολογίας mini-LED backlight, για την ακρίβεια το στρώμα LCD. Δίπλα-δίπλα με ένα Samsung QN90C, είδαμε πώς το συνδυασμός των mini-LED και του Backlight MasterDrive της Bravia 9 αντιμετώπιζε την τοπική ζώνη.

Σημειώστε πώς και οι δύο τηλεοράσεις μπορούν να απενεργοποιήσουν τις LED τους για να δημιουργήσουν το τέλειο μαύρο, πολύ παρόμοιο με την OLED. Η Bravia 9 της Sony, σε αυτήν την επίδειξη, φαίνεται να έχει καλύτερο έλεγχο, θεωρητικά προσφέροντας πιο φωτεινά μικρότερα αντικείμενα χωρίς φουσκώματα.

Autocalibration

Τα σειρές Bravia 7, 8 και 9 έχουν λειτουργία αυτόματου calibration. Όταν είναι ενεργοποιημένη και παρακολουθείτε περιεχόμενο από τις δικές της εφαρμογές Netflix (Adaptive Calibrated Mode), Amazon (Prime Video Calibrated Mode) και Sony (Core Calibrated Mode), η τηλεόραση μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις εικόνας για να καταστήσει την εικόνα της τηλεόρασης όσο το δυνατόν πιο ακριβή. Αυτές οι ρυθμίσεις θα υπερισχύουν κάθε ρύθμισης που έχετε προσαρμόσει, αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ανά πάσα στιγμή, και θα λάβει υπόψη τη φωτεινότητα στο δωμάτιο σας. Δεν μπορείτε όμως να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις μέσα στη λειτουργία.

Δείτε ακόμα: Πρώτη ματιά στην βιντεοκάμερα Blackmagic Design PYXIS 6K

Κατά γενική ομολογία, αυτό είναι κάτι καλό. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις της τηλεόρασής τους. Αυτές οι λειτουργίες υποτίθεται ότι είναι ειδικές για το μοντέλο της τηλεόρασης, οπότε θα κάνουν την τηλεόρασή σας να φαίνεται αρκετά κοντά στην ακρίβεια. Θα υπάρχουν πάντα διαφορές μεταξύ μονάδων, καθώς και διαφορές στο περιβάλλον προβολής, αλλά αυτή είναι μια εναλλακτική χωρίς κόστος σε σχέση με μια επαγγελματική βαθμονόμηση.

Ήχος

Παράλληλα με τις νέες τηλεοράσεις υπάρχει μια νέα σειρά soundbars, ηχείων και ένα ζευγάρι από “ακουστικά λαιμού”. Όπως και οι τηλεοράσεις, αυτά τα προϊόντα θα είναι επίσης με την επωνυμία Bravia. Θα είναι διαθέσιμα αργότερα αυτήν την Άνοιξη. Το κορυφαίο soundbar είναι το Bravia Theater: Bar 9 για $1.399. Διαθέτει 13 οδηγούς, συμπεριλαμβανομένων δύο επάνω κατευθυνόμενων και δύο πλευρικά κατευθυνόμενων. Διαθέτει φυσικά Dolby Atmos και HDMI eARC, και έχει προαιρετικά πίσω περιβάλλοντα και δύο διαφορετικά subwoofers.

Το ελαφρώς μικρότερο Bravia Theater: Bar 8 ($999) χάνει τους beam tweeters και τους παθητικούς ακτινοβολητές του Bar 9. Τα ίδια προαιρετικά περιβάλλοντα και subwoofers λειτουργούν και με το Bar 8.

Το Bravia Theater: Quad είναι κάτι λίγο διαφορετικό. Αυτά τα τετραγωνισμένα ηχεία είναι σχεδιασμένα να κρεμιούνται σε έναν τοίχο, με κάθε μεμονωμένο ηχείο να διαθέτει τέσσερις οδηγούς. Το Bravia Theater: Quad σχεδιάστηκε για να κλείσει το χάσμα μεταξύ μιας παραδοσιακής multispeaker λύσης και ενός soundbar, αλλά όχι τόσο εκτενές ή μεγάλο όσο ξεχωριστά συστήματα. Όπως υποδηλώνει το όνομα Quad, λαμβάνετε τέσσερα ηχεία για μια τιμή λιανικής πώλησης $2.499.

Δείτε επίσης: Μια ματιά στον Intel Core Ultra 7 155H και το Asus Zenbook OLED

Τέλος, υπάρχει το Bravia Theater: U. Είναι ακουστικά λαιμού με οδηγούς παρόμοιους με τα Bose Soundwear. Η ιδέα εδώ είναι να σας παρέχει προσωπικό ήχο χωρίς να καλύπτετε τα αυτιά σας. Αναπαράγουν εκπληκτικά δυνατό ήχο χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακουστικά σε άλλα άτομα στον ίδιο καναπέ. Επειδή τα αυτιά σας δεν είναι καλυμμένα, μπορείτε ακόμα να μιλήσετε κανονικά. Το U θα διατίθεται για $299.

Πηγή: cnet