Η βιετναμέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων VinFast έχει προβεί σε ανασχηματισμό με στόχο την αγορά των ΗΠΑ.

Η VinFast ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός νέου Διευθύνοντα Συμβούλου και παρουσίασε μια φιλόδοξη στρατηγική για παγκόσμια επέκταση και είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ. Επιπλέον, ανακοίνωσε την ίδρυση αντιπροσωπειών σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και σχεδίασε την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων σε 125 σημεία σε όλη τη χώρα.

Τα οχήματα της VinFast θα είναι διαθέσιμα μέσω αντιπροσώπων, αντί να ακολουθεί το παλαιό μοντέλο πώλησης της Tesla προς τους καταναλωτές. Η εταιρεία έχει συνεργασίες σε πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Καρολίνας, όπου κατασκευάζει ένα εργοστάσιο για να παράγει ετησίως 4 δισεκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα. Το εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Δείτε περισσότερα: Hyundai: Νέα εργοστασιακή μονάδα για ηλεκτρικά οχήματα

Η VinFast επιδιώκει να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ με τα μοντέλα VF 6, VF 7 και VF 9, ενώ εξετάζει την εισαγωγή του μικροσκοπικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου VF 3, το οποίο κοστίζει 20.000 δολάρια (~18.000€).

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για εργοστάσια στην Ινδία και την Ινδονησία, η VinFast σχεδιάζει να παράγει 750.000 οχήματα ετησίως παγκοσμίως έως το 2026. Αντιμέτωπη με προκλήσεις ως ανταγωνιστής στις ΗΠΑ, η εταιρεία ελπίζει να ανατρέψει την τάση με ένα νέο σχέδιο πώλησης και τη διεύρυνση του μοντέλου παραγωγής της.

Πηγή: electrek.co